Logeren bij HJEM

Logeerhuis HJEM staat voor plezier! Er wordt ingespeeld op de wensen en behoeftes van de logee. Naast de behoefte van de logees vinden wij de behoefte van ouders en verzorgers ook erg belangrijk. Vind u het moeilijk uw kind los te laten, is er altijd ruimte om tussendoor even langs te komen, of even te bellen. De koffie staat klaar!

Logeerhuis HJEM biedt iedere logee een zeer ruime (slaap)kamer met eigen douche en toilet. Als de logee even lekker op zichzelf wil zijn, bv. muziek luisteren of lezen, is hier ruimte voor. In de woonkamer is een computer aanwezig, waar iedereen gebruik van mag maken.


Ook is er ruimte voor logees welke rolstoelgebonden zijn. Door de zeer ruime woonkamer, is er voldoende ruimte om te bewegen. In de midweken kunnen we logees begeleiden en vaardigheden aanleren, die nodig zijn om in de toekomst zelfstandig te kunnen gaan wonen. Er is ook plek voor logees die gewoon op zoek zijn naar een huiselijke sfeer en/of structuur in de dagindeling. Zo kunnen ze langzaam wennen, aan het niet meer iedere dag thuis wonen. Er is een grote keuken, waar gezellig met elkaar gekookt kan worden. De logees hebben inspraak in wat er wordt gegeten.


In de weekenden worden er leuke uitstapjes georganiseerd. Omdat wij een 7 persoonsauto tot onze beschikking hebben, kunnen we hierin veel afwisseling brengen. Veelal werken we met 2 begeleiders in het weekend. Hierdoor kunnen we goed inspelen op de interesses van iedereen. Het is dan ook mogelijk om met een klein groepje iets te ondernemen. Denk bv. aan een bezoekje aan een pretpark, speeltuin, bos, strand, kinderboerderij, bioscoop, bowlingbaan, zwembad enz. De logees kunnen zelf ook leuke ideeën aandragen. Zo zijn we op verzoek wel naar Volendam geweest om Jan Smit te spotten of naar de Arena in Amsterdam. Er zal zoveel mogelijk ingespeeld worden op de wensen en behoeftes van alle logees.

We hebben een muziekkelder, waar de logees zich lekker uit kunnen leven. Er kan o.a. worden gedrumd en bv. karaoke gezongen worden. Ook op het logeerhuis zelf worden allerlei leuke activiteiten aangeboden. Er worden  regelmatig spelletjes gedaan, gekleurd/getekend of geknutseld, gepuzzeld, muziek geluisterd, video’s en dvd’s gekeken, koekjes gebakken, helpen met koken, gewandeld, geskelterd, of gefietst enz. Naast een pc, is er ook een Wii en game cube aanwezig.
Het allerbelangrijkste vinden wij, dat het plezier voorop staat en we streven er dan ook naar, dat iedere logee zich prettig voelt en graag komt logeren bij logeerhuis HJEM!!!